Pankejki twarogowe


Pankejki twarogowe pojawiły się w moim menu dość dawno temu, bo kilka lat wstecz. Przepis wyszukałam w Internecie, zmodyfikowałam pod swoje potrzeby, a właściwie mojego synka i tak, kiedy okazało się, że bardzo mu zasmakowały, goszczą u nas dość często. Pankejki podaję z jogurtem greckim i owocami, bądź konfiturami domowej roboty. Polecam dla dzieci, ale nie tylko. Ja również je uwielbiam, a są całkiem fit. Osoby, które nie wykluczyły nabiału ze swojej diety na pewno będą zadowolone :)


SKŁADNIKI na 6 sztuk

1 kostka twarogu białego (250g)
3 jajka
4 łyżki mąki ryżowej
1 łyżka mąki kukurydzinej
słodzik

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Smażymy na oleju kokosowym na rozgrzanej patelni z obu stron.
Podajemy z jogurtem greckim i owocami lub konfiturą.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

6sztuk - 529kcal 55,7B/5,7T/63,3W


Zachęcam do obserwowania mojego profilu na  
♥︎♥︎  Instagramie
♥︎♥︎   Facebooku



3 komentarze

  1. Czy może być inna maka-owsiana, gryczana, Jaglana, kokosowa?

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy może być inna maka-owsiana, gryczana, Jaglana, kokosowa?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak. Jak najbardziej. Troszkę obawiałabym się kokosowej, ale pozostałe będą ok.

      Usuń