Omlet zapiekany z malinami i bananem



 Omlety nigdy mi się nie znudzą. To świetna opcja na dobre śniadanie. Ma wiele zalet. Między innymi: szybko się je przygotowuje, są proste w przygotowaniu i można je robić na wiele sposób. Ja bardzo często przygotowuję omlety zapiekane oraz te z patelni. Zazwyczaj w wersjach na słodko :)

 PRZEPIS 

3 białka, 2 żółtka 3 łyżki mąki ryżowej  1-2 łyżeczki cynamonu  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka syropu klonowego lub ksylitol owoce

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Wylewamy do formy. Dodajemy owoce. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika, 180 stopni, 25 minut.


 

KILKA INFORMACJI O ODŻYWKACH BIAŁKOWYCH

(informacje ze strony MYPROTEIN.PL)


OPIS PRODUKTU

W naszej szerokiej gamie odżywek białkowych znajdziesz wiele różnych produktów, z których każdy wyróżnia się szczególnymi właściwościami – możesz więc wybrać to, co najbardziej jest Ci potrzebne. Pozyskujemy nasze białko z najwyższej jakości składników, dzięki czemu gwarantujemy maksymalną ilość białka – byś miał pewność, że dobrze wydałeś swoje pieniądze. Białko umożliwia budowę mięśni, ich naprawę oraz chroni je od uszkodzeń – dlatego powszechnie uważa się, że jest nieodzowne dla zysku masy. Gama proszków białkowych Myprotein obejmuje szereg białek serwatkowych, mlecznych oraz kazeiny. Mamy także produkty specjalnie dla wegan i wegetarian. Teraz nasza gama obejmuje ponad 40 różnych wersji smakowych!

ZALETY SUPLEMENTÓW BIAŁKOWYCH

O białku powinniśmy myśleć jak o cegłach, z których budujemy dom. Jeżeli cegieł zabraknie, to i dom nie powstanie. To samo porównanie można zastosować do ludzkiego organizmu i procesu rozbudowy tkanki mięśniowej. Białko jest kluczem do wzrostu tkanki mięśniowej oraz do zachowania jej w dobrym stanie.

Tak naprawdę w trakcie wszelkiego rodzaju ćwiczeń fizycznych dochodzi do mikrourazów we włóknach mięśniowych. Nasz organizm przystosowuje się do niesprzyjających warunków bardzo szybko – nie tylko dokonuje naprawy tych niewielkich uszkodzeń, ale z nawiązką wzmacnia dotknięte nimi miejca, aby mięsień wytrzymał napięcie, jakiemu może zostać poddany po raz kolejny. W ten sposób właśnie dochodzi do rozbudowy mięśni.

Odżywianie jest kluczem do procesu regeneracji. Białko składa się z aminokwasów, które są składnikami mięśni. Fakt ten tłumaczy, dlaczego codziennie należy spożywać dostateczną ilość białka. Ale ile dokładnie?

Tempo życia w dzisiejszym świecie i napięty tryb życia powodują, że często niełatwo jest spożyć porządny i odżywczy posiłek. Suplementy białkowe mogą być spożywane przez każdego, kto regularnie ćwiczy – z kolei regularne ćwiczenia fizyczne sprawiają, że zapotrzebowanie na produkty odżywcze może być większe niż u osób prowadzących siedzący tryb życia. Pojedyncza porcja może dostarczyć Twojemu organizmowi nawet 30g białka o każdej porze i w każdym miejscu.


 
MOJA OPINIA:

Białka są naprawdę świetne!

W swojej kuchni próbowałam dwóch smaków: tirami su i czekolada-kokos.
Przyrządzałam z nimi już mnóstwo różnych, pysznych posiłków, nie tylko omletów, do których jednak białko dodaję najczęściej.

Białka mają różnorodne smaki, a dzięki szerokiej gamie asortymentu z pewnością każdy znajdzie swój ulubiony smak, począwszy od smaków owocowych, jak np. ananas, banan, malina, poprzez smaki czekoladowe w połączeniu z przeróżnymi owocami i kakowe, aż do słodkich ciast tiramisu, serników różnego rodzaju czy ciasteczek kremowych. Mnie najbardziej zaintrygowały banoffee, słony karmel i biała czekolada.

W Twojej kuchni nie może być nudno, a białka dodadzą daniu przepyszny smak.

Bardzo dobrze rozpuszczają się czy łączą z suchymi składnikami.
Są wygodne i proste w zastosowaniu.

Godne polecenia!

0 komentarze