Bułeczki proteinowe


Proteinowe bułeczki są idealne na śniadanie, jako bułka do hamburgera czy dodatek do sałatki.
Nie musiałam się do nich długo przekonywać. Uwielbiam wersję z ziołami.


SKŁADNIKI na 2 sztuki

125g twarogu białego
1 jajko
8 łyżek otrębów owsianych
20g mąki z cieciorki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
przyprawy (zioła prowansalskie, oregano, bazylia)

Składniki dokładnie mieszamy i forujemy dwie bułeczki.
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 30 minut, temperatura 180 stopni.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

2 sztuki: 525 kcal - 46,8B/12T/50,5W


Zachęcam do obserwowania mojego profilu na  
♥︎♥︎  Instagramie
♥︎♥︎   Facebooku


4 komentarze

  1. czy mozna mąkę z cieciorki zastąpić zwykłą pszenną?

    OdpowiedzUsuń
  2. witam. czy mozna zastapic make z cieciorki maka z pestek dyni?

    OdpowiedzUsuń
  3. witam. czy mozna zastapic make z cieciorki maka z pestek dyni?

    OdpowiedzUsuń