Omlet na słodko


Omlety są doskonałą opcją na śniadanie. Nawet dla tych zapracowanych i spieszących się. Ich przygotowanie nie wymaga zbyt dużo czasu. Można też przygotować je dzień wcześniej, wrzucić do pojemnika, zabrać ze sobą, albo zjeść w domu na słodko, wytrawnie, tak jak lubimy. Dzisiaj gości u mnie omlet w wersji na słodko, z owocami. Poniżej znajdziecie przepis podstawowy, z którego korzystam bardzo często. Zmieniam czasem rodzaj mąki, dodaję inne przyprawy np.cynamon lub przyprawę do szarlotki i obowiązkowo owoce.


PRZEPIS

2 białka
1 żółtko
35g mąki orkiszowej

Białka ubijam na sztywno, dodaję żółtko i mąkę. Wylewam masę na rozgrzaną patelnię spryskaną PAMem lub olejem kokosowym. 
Jak omlet trochę się zetnie, układam borówki/maliny. 
Po chwili przewracam omlet na drugą stronę i jeszcze chwilę smażę.




Smacznego !!!

Zachęcam do obserwowania mojego profilu na  
♥︎♥︎  Instagramie
♥︎♥︎   Facebooku 

3 komentarze

  1. Muszę przestać tu wchodzić, bo od razu robię się głodna. I do tego jeszcze te owoce, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. Przez ostatnie dni chorowania mój apetyt bardzo się zmniejszył. Jednak Ty podsyciłaś go skutecznie, bo pochłonęłabym takie pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam muszę wypróbować :D

    OdpowiedzUsuń