Omlet zapiekany z bananem



Moja kolejna propozycja śniadaniowa. Omlet zapiekany, tutaj z bananem. Świetnie sprawdza się na pierwsze bądź drugie śniadanie. Dość szybko się go przygotowuje, jedynie czas oczekiwania (kiedy omlet jest w piekarniku) może nam się dłużyć. Takiego omleta często robię wieczorem, a następnego dnia rano pakuję w pojemnik i zabieram do pracy. Jak dla mnie idealny!



PRZEPIS

3 białka
2 żółtka
3 łyżki mąki np. ryżowej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
stewia, cynamon wedle uznania

Białka ubijam na sztywno, dodaję żółtko i mąkę. Masę wlewam do silikonowej formy. Układam na wierzchu pokrojonego banana. Wstawiam w silikonowej formie, średnica 15cm, do rozgrzanego piekarnika na 20-25 min, 180 stopni. 

Smacznego :)

Zachęcam do obserwowania mojego profilu na  
♥︎♥︎  Instagramie
♥︎♥︎   Facebooku 

6 komentarze

  1. Nie lubię, jak banan jest taki rozmiękły, ale widzę, że tu raczej nie ma to miejsca.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale gruby aż chce się zjeść :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda obłędnie, więc na pewno smakuje jeszcze lepiej!!

    OdpowiedzUsuń