Omlet zapiekany z bananem
Moja kolejna propozycja śniadaniowa. Omlet zapiekany, tutaj z bananem. Świetnie sprawdza się na pierwsze bądź drugie śniadanie. Dość szybko się go przygotowuje, jedynie czas oczekiwania (kiedy omlet jest w piekarniku) może nam się dłużyć. Takiego omleta często robię wieczorem, a następnego dnia rano pakuję w pojemnik i zabieram do pracy. Jak dla mnie idealny!
PRZEPIS
3 białka
2 żółtka
3 łyżki mąki np. ryżowej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
stewia, cynamon wedle uznania
Białka ubijam na sztywno, dodaję żółtko i mąkę. Masę wlewam do silikonowej
formy. Układam na wierzchu pokrojonego banana. Wstawiam w silikonowej formie,
średnica 15cm, do rozgrzanego piekarnika na 20-25 min, 180 stopni.
6 komentarze
Nie lubię, jak banan jest taki rozmiękły, ale widzę, że tu raczej nie ma to miejsca.
OdpowiedzUsuńAle gruby aż chce się zjeść :D
OdpowiedzUsuńOmg megaaa 😍😍😍
OdpowiedzUsuńOmg megaaa 😍😍😍
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie, więc na pewno smakuje jeszcze lepiej!!
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń