Naleśniki budyniowe

Fot: Internet

Naleśniki uwielbiam od dziecka. Zresztą kto ich nie lubi. Pamiętam, jak będąc w szkole podstawowej, razem z koleżanką umawiałyśmy się po lekcjach i robiłyśmy wspólnie naleśniki, które potem ze smakiem zjadałyśmy. Ależ to była zabawa. 
Ci z Was, którzy obserwują mnie na Instagramie wiedzą, że naleśniki do dziś goszczą w moim menu, jednak teraz w nieco zmienionej formie :) Wciąż są banalnie proste w przygotowaniu i co ważne, ich przyrządzenie nie wymaga dużej ilości czasu. U mnie w domu są prawie w każdy weekend, bo uwielbiam je nie tylko ja :)


Naleśniki budyniowe  (4 szt.)

2 jajka
100 ml mleka (u mnie mleko kokosowe)
2-3 łyżki mąki ryżowej
Ulubiony budyń 35g bez cukru (u mnie bananowy)

Budyń mieszam z mlekiem i dodaję pozostałe składniki. 
Smażę z obu stron na oleju kokosowym na rozgrzanej patelni.  
Smacznego!

_________________________________________

Kochani, na moim blogu sporo zmian - poszerza się przede wszystkim tematyka bloga (z typowo książkowego przechodzi metamorfozę na lifestyle'owy). Z pewnością będzie dużo fit przepisów, będą też recenzje książek oraz moje kosmetyczne odkrycia (na pierwszy ogień pójdą kosmetyki Gym Hero i kosmetyki do włosów). Będą też posty o zdrowym stylu życiu, o fitnessie, który uwielbiam i moich treningach. Może z czasem pomyślę nawet nad wyzwaniem treningowym dla was, jeśli znajdą się osoby chętne. Mam dużo pomysłów, ale ma to być przede wszystkim miejsce, które będziecie chętnie odwiedzać, dlatego piszcie w komentarzach o czym chcielibyście tutaj czytać. Jestem otwarta na propozycje :)

Na blogu powolutku kończę prace nad szablonem. Jest jeszcze kilka elementów, które chciałabym poprawić, między innymi czcionkę. Proszę o wyrozumiałość i ewentualne uwagi co do wyglądu bloga :) Wybrałam minimalistyczny szablon, który mam nadzieję jest przyjemny dla oka.

Do następnego!



Zachęcam do obserwowania mojego profilu na  
♥︎♥︎  Instagramie
♥︎♥︎   Facebooku 


8 komentarze

  1. Nie jadłam nigdy naleśników budyniowych, a to na pewno miła odmiana. Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie jadłam takich budyniowych a uwielbiam naleśniki, muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A z jakim nadzieniem polecasz te naleśniki? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może być dżemior domowej roboty :) albo np. serek homogenizowany.

      Usuń
  4. Można zastąpić mąkę ryżową inna mąką? 😉

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Prawdę mówiąc ni epróbowałam z inną mąką. Z ryżową wychodzą takie bardzo delikatne. Myślę, że można spróbować z owsianą czy orkiszową, mogą ewentualnie wyjść ciut twardsze.

      Usuń
  5. Ja zrobilam z jaglana i wyszły pyszne ��

    OdpowiedzUsuń