Naleśniki budyniowe
Fot: Internet |
Naleśniki uwielbiam od dziecka. Zresztą kto ich nie lubi. Pamiętam, jak będąc w szkole podstawowej, razem z koleżanką umawiałyśmy się po lekcjach i robiłyśmy wspólnie naleśniki, które potem ze smakiem zjadałyśmy. Ależ to była zabawa.
Ci z Was, którzy obserwują mnie na Instagramie wiedzą, że naleśniki do dziś goszczą w moim menu, jednak teraz w nieco zmienionej formie :) Wciąż są banalnie proste w przygotowaniu i co ważne, ich przyrządzenie nie wymaga dużej ilości czasu. U mnie w domu są prawie w każdy weekend, bo uwielbiam je nie tylko ja :)
Naleśniki budyniowe (4 szt.)
2 jajka
100 ml mleka (u mnie mleko kokosowe)
2-3 łyżki mąki ryżowej
Ulubiony budyń 35g bez cukru (u mnie bananowy)
Budyń mieszam z mlekiem i dodaję pozostałe składniki.
Smażę z obu stron
na oleju kokosowym na rozgrzanej patelni.
Smacznego!
_________________________________________
Kochani, na moim blogu sporo zmian -
poszerza się przede wszystkim tematyka bloga (z typowo książkowego
przechodzi metamorfozę na lifestyle'owy). Z
pewnością będzie dużo fit przepisów, będą też recenzje książek oraz moje
kosmetyczne odkrycia (na pierwszy ogień pójdą kosmetyki Gym Hero i
kosmetyki do włosów). Będą też posty o zdrowym stylu życiu, o fitnessie, który uwielbiam i
moich treningach. Może z czasem pomyślę nawet nad wyzwaniem
treningowym dla was, jeśli znajdą się osoby chętne. Mam dużo pomysłów,
ale ma to być przede wszystkim miejsce, które będziecie chętnie
odwiedzać, dlatego piszcie w komentarzach o czym chcielibyście tutaj
czytać. Jestem otwarta na propozycje :)
Na blogu powolutku kończę prace nad szablonem. Jest jeszcze kilka elementów, które chciałabym poprawić, między innymi czcionkę. Proszę o wyrozumiałość i ewentualne uwagi co do wyglądu bloga :) Wybrałam minimalistyczny szablon, który mam nadzieję jest przyjemny dla oka.
Do następnego!
Kategorie:
Fit kuchnia
Fit śniadania
8 komentarze
Nie jadłam nigdy naleśników budyniowych, a to na pewno miła odmiana. Mniam!
OdpowiedzUsuńKoniecznie wypróbuj :))
UsuńNigdy nie jadłam takich budyniowych a uwielbiam naleśniki, muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńA z jakim nadzieniem polecasz te naleśniki? :)
OdpowiedzUsuńMoże być dżemior domowej roboty :) albo np. serek homogenizowany.
UsuńMożna zastąpić mąkę ryżową inna mąką? 😉
OdpowiedzUsuńPrawdę mówiąc ni epróbowałam z inną mąką. Z ryżową wychodzą takie bardzo delikatne. Myślę, że można spróbować z owsianą czy orkiszową, mogą ewentualnie wyjść ciut twardsze.
UsuńJa zrobilam z jaglana i wyszły pyszne ��
OdpowiedzUsuń