Pudding chia



Nasiona chia stały się ostatnio dość popularne. Nic dziwnego, gdyż ich właściwości są naprawdę zachęcające. Dla mnie pudding chia to jedna z najłatwiejszych opcji deseru czy też drugiego śniadania.
Minus jest taki, że trzeba zalać nasiona chia ulubionym mlekiem dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce. Na drugi dzień możemy kombinować z ulubionymi dodatkami (owocami, jogurtem, musem) i zajadać ze smakiem.

Pudding chia
¾ szklanki mleka orzechowego
2 łyżki nasion chia
Do mleka dodajemy nasiona chia i wstawiamy do lodówki na całą noc.
Następnego dnia dodajemy ulubione dodatki oraz owoce.


Jeśli macie ochotę na inny fit deser, zajrzyjcie do posta:   5 razy FIT DESERY -> KLIK 



Do następnego!!!

Zachęcam do obserwowania mojego profilu na  
♥︎♥︎  Instagramie
♥︎♥︎   Facebooku 

9 komentarze

  1. A może być inne mleko? Bo gdzie wgl takie dostać orzechowe..?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można każde inne. Ja uwielbiam z kokosowym, orzechowe czy migdałowe Alpro widziałam w Piotrze i Pawle i np.Carrefourze.

      Usuń
  2. A może być inne mleko? Bo gdzie wgl takie dostać orzechowe..?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
    2. Każde jest dobre, również krowie :)

      Usuń
    3. Każde jest dobre, również krowie :)

      Usuń
    4. Dokładnie. Można każde inne. Ja uwielbiam z kokosowym, orzechowe czy migdałowe Alpro widziałam w Piotrze i Pawle i np.Carrefourze.

      Usuń
  3. Jej muszę tego wkońcu spróbować mam nadzieje, że mi posmakuje ! :D

    OdpowiedzUsuń