Pudding chia
Nasiona chia stały się ostatnio dość popularne. Nic dziwnego, gdyż ich właściwości są naprawdę zachęcające. Dla mnie pudding chia to jedna z najłatwiejszych opcji deseru czy też drugiego śniadania.
Minus jest taki, że trzeba zalać nasiona chia ulubionym mlekiem dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce. Na drugi dzień możemy kombinować z ulubionymi dodatkami (owocami, jogurtem, musem) i zajadać ze smakiem.
Pudding chia
¾ szklanki mleka orzechowego
2 łyżki nasion chia
Do mleka dodajemy
nasiona chia i wstawiamy do lodówki na całą noc.
Następnego dnia dodajemy
ulubione dodatki oraz owoce.
9 komentarze
Pyszności!
OdpowiedzUsuńA może być inne mleko? Bo gdzie wgl takie dostać orzechowe..?
OdpowiedzUsuńMożna każde inne. Ja uwielbiam z kokosowym, orzechowe czy migdałowe Alpro widziałam w Piotrze i Pawle i np.Carrefourze.
UsuńA może być inne mleko? Bo gdzie wgl takie dostać orzechowe..?
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńKażde jest dobre, również krowie :)
UsuńKażde jest dobre, również krowie :)
UsuńDokładnie. Można każde inne. Ja uwielbiam z kokosowym, orzechowe czy migdałowe Alpro widziałam w Piotrze i Pawle i np.Carrefourze.
UsuńJej muszę tego wkońcu spróbować mam nadzieje, że mi posmakuje ! :D
OdpowiedzUsuń