Krem owsiano-bananowy
Koktajle, smoothie i kremy są świetną alternatywą zdrowego drugiego śniadania. W moim menu pojawiają się dość często, gdyż szybko sie je przyrządza, są pyszne i możnazabrać je w shakerze do pracy/szkoły. Poza zielonymi koktajlami, których u mnie ostatnio sporo (zajrzyjcie na Facebook lub Instagram) pokochałam ten prosty w przygotowaniu krem. Z dowolnymi, ulubionymi dodatkami tworzy mega fajny deser.
Spróbujcie!
KREM OWSIANO-BANANOWY
✔1 banan ✔4 łyżki płatków owsianych ✔mleko kokosowe ✔1 łyżeczka syropu klonowego ✔popping jaglany @fitlovebox ✔baton bezglutenowy Aloha @fitlovebox
Płatki zalewamy przegotowana wodą odrobinę ponad ich poziom. Odstawiamy na kilka minut. Dodajemy banana, mleko i syrop.
Blendujemy.
Ja używam zamienie albo blendera nutri boost lub robota illumina firmy Russell Hobbs.
Idealnie sprawdzają się w mojej kuchni.
I gotowe 💕
1 komentarze
Ile mleka kokosowego? :)
OdpowiedzUsuń