Batoniki z gryki ekspandowanej


Dzisiaj na słodko. 
Pyszny, prosty i zdrowy przepis na batoniki, które można albo zajadać do kawy albo dodać do owsianki/jaglanki czy ulubionego smoothie.


BATONIKI Z GRYKI EKSPANDOWANEJ ☆
✔1/4 szkl.oleju kokosowego @purerein
✔1/4 szkl.masła orzechowego @purerein
✔2 łyżki syropu klonowego @myproteinpl
✔2 łyżki kakao
✔1 szkl.gryki ekspandowanej @lestello_pl
Olej kokosowy rozpuścić w garnku z masłem. Dodać syrop, kakao. Wymieszać. Dodać grykę i jeszcze raz wymieszać. Masę wlać do formy - u mnie silikonowa podłużna jak na chlebek - i uklepać. Odstawić do lodówki na 1h.
SMACZNEGO 😘

 

 

 

 

2 komentarze

  1. Ile można przechowywać i jak w lodówce? Jak sie na cały dzień zabierze na uczelnie to pod koniec też będą do zjedzenia twoim zdaniem?
    Marta

    OdpowiedzUsuń
  2. Kochana! Czy można zastąpić czymś masło orzechowe i olej kokosowy? Niestety nie mogę spożywać takich produktów - problemy pokarmowe:( Dziękuję bardzo i pozdrawiam! Agata.

    OdpowiedzUsuń