Omlet klasyczny



Omlet to jedna z moich ulubionych śniadaniowych opcji. Robi się go dość szybko, jest smaczny i sycący. Można zabrać w lunchboxie do pracy. Na słodko, wytrwanie - jak lubimy. U mnie dzisiaj na talerzu pojawiła się słodka wersja omleta.
Jaki jest wasz ulubiony?


PRZEPIS
  • 3 białka, 2 żółtka
  • 40 g mąki owsianej
  • cynamon
Białka ubijam na sztywno, dodaję żółtka oraz mąkę i 1-2 łyżeczki cynamonu. Mieszam. 
Smażę na rozgrzanej patelni spryskanej PAM-em lub olejem kokosowym.


 Smacznego!!!

Zachęcam do obserwowania mojego profilu na  
♥︎♥︎  Instagramie
♥︎♥︎   Facebooku 


8 komentarze

  1. Nigdy nie jadłam omletu, ale muszę spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszystkie Pani dania wyglądają obłędnie, z niecierpliwością czekam na każdy nowy wpis :)!ten blog to niezastąpione źródło inspiracji i zdrowych pomysłów na posiłki. Mam pytanie jakiego oleju kokosowego używa Pani w kuchni np do smażenia omletów,nierafinowanego czy rafinowanego? Nie wiem jaki jest zdrowszy i lepszy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zdecydowanie nierafinowany jest lepszy a tym samym droższy :-)

      Usuń
    2. Dziękuję za tak miłe słowa :* Bardzo się cieszę, że moje przepisy sprawdzają się w innych kuchniach :) Co do oleju kokosowego mam oba i używam na zmianę :)Faktycznie nierafinowany jest zdrowszy i droższy.

      Usuń
    3. Bardzo dziękuję za odpowiedzi :*

      Usuń
  3. Ja jadam ma śniadanie omlet z płatkami owsianymi i otręby,do tego masło orzechowe i banan. Pyszne i bardzo sycące. Smażę na oleju kokosowym. Miłej soboty życzę :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja jadam ma śniadanie omlet z płatkami owsianymi i otręby,do tego masło orzechowe i banan. Pyszne i bardzo sycące. Smażę na oleju kokosowym. Miłej soboty życzę :-)

    OdpowiedzUsuń