Omlet klasyczny
Omlet to jedna z moich ulubionych śniadaniowych opcji. Robi się go dość szybko, jest smaczny i sycący. Można zabrać w lunchboxie do pracy. Na słodko, wytrwanie - jak lubimy. U mnie dzisiaj na talerzu pojawiła się słodka wersja omleta.
Jaki jest wasz ulubiony?
PRZEPIS
- 3 białka, 2 żółtka
- 40 g mąki owsianej
- cynamon
Białka ubijam na sztywno, dodaję żółtka oraz mąkę i 1-2 łyżeczki cynamonu. Mieszam.
Smażę na rozgrzanej patelni spryskanej PAM-em lub olejem kokosowym.
8 komentarze
Nigdy nie jadłam omletu, ale muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńKoniecznie ☺ polecam 👍
OdpowiedzUsuńWszystkie Pani dania wyglądają obłędnie, z niecierpliwością czekam na każdy nowy wpis :)!ten blog to niezastąpione źródło inspiracji i zdrowych pomysłów na posiłki. Mam pytanie jakiego oleju kokosowego używa Pani w kuchni np do smażenia omletów,nierafinowanego czy rafinowanego? Nie wiem jaki jest zdrowszy i lepszy :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie nierafinowany jest lepszy a tym samym droższy :-)
UsuńDziękuję za tak miłe słowa :* Bardzo się cieszę, że moje przepisy sprawdzają się w innych kuchniach :) Co do oleju kokosowego mam oba i używam na zmianę :)Faktycznie nierafinowany jest zdrowszy i droższy.
UsuńBardzo dziękuję za odpowiedzi :*
UsuńJa jadam ma śniadanie omlet z płatkami owsianymi i otręby,do tego masło orzechowe i banan. Pyszne i bardzo sycące. Smażę na oleju kokosowym. Miłej soboty życzę :-)
OdpowiedzUsuńJa jadam ma śniadanie omlet z płatkami owsianymi i otręby,do tego masło orzechowe i banan. Pyszne i bardzo sycące. Smażę na oleju kokosowym. Miłej soboty życzę :-)
OdpowiedzUsuń