Placuszki twarogowe
Hej. Dzsiaj ponownie wpadam z przepisem na pankejki. Ostatnio, jak wiecie, są u mnie często na śniadanie. Dzisiaj wersja twarogowych placuszków, które uwielbia mój synek. Przepis był już kiedyś TUTAJ -> KLIK, ale teraz użyłam trochę innych składników, stąd osobny post. W każdym bądź razie smacznego :)
PRZEPIS
SKŁADNIKI na 8 sztuk
1 kostka twarogu białego (250g)
3 jajka
5 łyżek mąki ryżowej
2 łyżki mąki kukurydzinej
cynamon
cynamon
słodzik
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Smażymy na oleju kokosowym na rozgrzanej patelni z obu stron.
Podajemy z jogurtem greckim i owocami lub konfiturą.
1 komentarze
Patrzę, patrzę i napatrzeć się nie mogę. Jak to możliwe, że wychodzą Ci takie równe pankejki? Masz jakąś specjalną patelnię? Cudowne! <3
OdpowiedzUsuń