Bułeczki proteinowe
Proteinowe bułeczki są idealne na śniadanie, jako bułka do hamburgera czy dodatek do sałatki.
Nie musiałam się do nich długo przekonywać. Uwielbiam wersję z ziołami.
Nie musiałam się do nich długo przekonywać. Uwielbiam wersję z ziołami.
SKŁADNIKI na 2 sztuki
125g twarogu białego
1 jajko
8 łyżek otrębów owsianych
20g mąki z cieciorki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
przyprawy (zioła prowansalskie, oregano, bazylia)
Składniki dokładnie mieszamy i forujemy dwie bułeczki.
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 30 minut, temperatura 180 stopni.
Zachęcam do obserwowania mojego profilu na
Kategorie:
Fit kuchnia
Fit śniadania
4 komentarze
czy mozna mąkę z cieciorki zastąpić zwykłą pszenną?
OdpowiedzUsuńTak, można.
Usuńwitam. czy mozna zastapic make z cieciorki maka z pestek dyni?
OdpowiedzUsuńwitam. czy mozna zastapic make z cieciorki maka z pestek dyni?
OdpowiedzUsuń