Omlet zapiekany z malinami i bananem
Omlety nigdy mi się nie znudzą. To świetna opcja na dobre śniadanie. Ma wiele zalet. Między innymi: szybko się je przygotowuje, są proste w przygotowaniu i można je robić na wiele sposób. Ja bardzo często przygotowuję omlety zapiekane oraz te z patelni. Zazwyczaj w wersjach na słodko :)
PRZEPIS
✔3
białka, 2 żółtka ✔3 łyżki mąki ryżowej ✔1-2 łyżeczki cynamonu ✔1 łyżeczka proszku do
pieczenia ✔1
łyżka syropu klonowego lub ksylitol ✔owoce
plus odżywka białkowa np. http://www.myprotein.pl/our-range/protein.list
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Wylewamy do formy. Dodajemy owoce. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika, 180 stopni, 25 minut.
KILKA
INFORMACJI O ODŻYWKACH BIAŁKOWYCH
(informacje
ze strony MYPROTEIN.PL)
OPIS
PRODUKTU
W naszej szerokiej gamie odżywek białkowych znajdziesz
wiele różnych produktów, z których każdy wyróżnia się szczególnymi
właściwościami – możesz więc wybrać to, co najbardziej jest Ci potrzebne.
Pozyskujemy nasze białko z najwyższej jakości składników, dzięki czemu
gwarantujemy maksymalną ilość białka – byś miał pewność, że dobrze wydałeś
swoje pieniądze. Białko umożliwia budowę mięśni, ich naprawę oraz chroni je od
uszkodzeń – dlatego powszechnie uważa się, że jest nieodzowne dla zysku masy.
Gama proszków białkowych Myprotein obejmuje szereg białek
serwatkowych, mlecznych oraz kazeiny. Mamy także produkty specjalnie dla
wegan i wegetarian. Teraz nasza gama obejmuje ponad 40 różnych wersji
smakowych!
ZALETY SUPLEMENTÓW BIAŁKOWYCH
O białku powinniśmy myśleć jak o cegłach, z których
budujemy dom. Jeżeli cegieł zabraknie, to i dom nie powstanie. To samo
porównanie można zastosować do ludzkiego organizmu i procesu rozbudowy tkanki
mięśniowej. Białko jest kluczem do wzrostu tkanki mięśniowej oraz do zachowania
jej w dobrym stanie.
Tak naprawdę w trakcie wszelkiego rodzaju ćwiczeń fizycznych dochodzi do mikrourazów we włóknach mięśniowych. Nasz organizm przystosowuje się do niesprzyjających warunków bardzo szybko – nie tylko dokonuje naprawy tych niewielkich uszkodzeń, ale z nawiązką wzmacnia dotknięte nimi miejca, aby mięsień wytrzymał napięcie, jakiemu może zostać poddany po raz kolejny. W ten sposób właśnie dochodzi do rozbudowy mięśni.
Odżywianie jest kluczem do procesu regeneracji. Białko składa się z aminokwasów, które są składnikami mięśni. Fakt ten tłumaczy, dlaczego codziennie należy spożywać dostateczną ilość białka. Ale ile dokładnie?
Tempo życia w dzisiejszym świecie i napięty tryb życia powodują, że często niełatwo jest spożyć porządny i odżywczy posiłek. Suplementy białkowe mogą być spożywane przez każdego, kto regularnie ćwiczy – z kolei regularne ćwiczenia fizyczne sprawiają, że zapotrzebowanie na produkty odżywcze może być większe niż u osób prowadzących siedzący tryb życia. Pojedyncza porcja może dostarczyć Twojemu organizmowi nawet 30g białka o każdej porze i w każdym miejscu.
Tak naprawdę w trakcie wszelkiego rodzaju ćwiczeń fizycznych dochodzi do mikrourazów we włóknach mięśniowych. Nasz organizm przystosowuje się do niesprzyjających warunków bardzo szybko – nie tylko dokonuje naprawy tych niewielkich uszkodzeń, ale z nawiązką wzmacnia dotknięte nimi miejca, aby mięsień wytrzymał napięcie, jakiemu może zostać poddany po raz kolejny. W ten sposób właśnie dochodzi do rozbudowy mięśni.
Odżywianie jest kluczem do procesu regeneracji. Białko składa się z aminokwasów, które są składnikami mięśni. Fakt ten tłumaczy, dlaczego codziennie należy spożywać dostateczną ilość białka. Ale ile dokładnie?
Tempo życia w dzisiejszym świecie i napięty tryb życia powodują, że często niełatwo jest spożyć porządny i odżywczy posiłek. Suplementy białkowe mogą być spożywane przez każdego, kto regularnie ćwiczy – z kolei regularne ćwiczenia fizyczne sprawiają, że zapotrzebowanie na produkty odżywcze może być większe niż u osób prowadzących siedzący tryb życia. Pojedyncza porcja może dostarczyć Twojemu organizmowi nawet 30g białka o każdej porze i w każdym miejscu.
LINK
DO PRODUKTU: http://www.myprotein.pl/our-range/protein.list
MOJA
OPINIA:
Białka są
naprawdę świetne!
W swojej kuchni próbowałam dwóch
smaków: tirami su i czekolada-kokos.
Przyrządzałam
z nimi już mnóstwo różnych, pysznych posiłków, nie tylko omletów, do których
jednak białko dodaję najczęściej.
Białka mają
różnorodne smaki, a dzięki szerokiej gamie asortymentu z pewnością każdy
znajdzie swój ulubiony smak, począwszy od smaków owocowych, jak np. ananas,
banan, malina, poprzez smaki czekoladowe w połączeniu z przeróżnymi owocami i
kakowe, aż do słodkich ciast tiramisu, serników różnego rodzaju czy ciasteczek
kremowych. Mnie najbardziej zaintrygowały banoffee, słony karmel i biała
czekolada.
W Twojej kuchni nie może być nudno, a białka dodadzą daniu przepyszny smak.
Bardzo dobrze rozpuszczają się czy łączą z suchymi składnikami.
W Twojej kuchni nie może być nudno, a białka dodadzą daniu przepyszny smak.
Bardzo dobrze rozpuszczają się czy łączą z suchymi składnikami.
Są wygodne
i proste w zastosowaniu.
Godne
polecenia!
1 komentarze
Jaka wielkość formy? Może być też w naczyniu żarodopornym?
OdpowiedzUsuńIle owoców (układamy je tylko na wierzchu?)?
W jakiej ilości odżywka i można ją czymś zastąpić?
Pozdrawiam :)