Wegańskie pankejki z masłem orzechowym
Uwielbiam pankejki, pod różną postacią. W najbliższym czasie w mojej diecie na pewno nie zabraknie kombinacji z pankejkami w roli głównej, więc jeśli też jesteście fanami, znajdziecie tu sporo nowych propozycji podania. Do tej pory w moich śniadaniach najczęściej gościły:
Ostatnio miałam wielką ochotę na coś nowego. Pokusiłam sie o wypróbowanie wegańskiej wersji pankejków i nie żałuję. Pankejki są
PROSTE
SMACZNE
NATURALNIE SŁODKIE
ZDROWE
Czego chcieć więcej? :)
SKŁADNIKI na 8 sztuk
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1,5 banana
- 1 szklanka mleka migdałowego
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 łyżka proszku do pieczenia lub sody
Wszystkie składniki zblendować.
Smażyć na rozgrzanej patelni na małym ogniu z obu stron.
Smażyć na rozgrzanej patelni na małym ogniu z obu stron.
SMACZNEGO!!!
Kategorie:
Fit śniadania
Pankejki
0 komentarze