Ciasto jogurtowe z malinami i borówkami
Korzystacie z owoców sezonowych? U mnie ostatnio królują maliny i borówki. Postanowiłam wykorzystać je do najprostszego ciasta jogurtowego. Jest pysznie.
PRZEPIS
CIASTO
✔ 3 białka, 3 żółtka
✔ 200g jogurtu naturalnego
✔ 2 łyżki mąki kukurydzianej, 3 mąki ryżowej @purerein
✔ 2 łyżeczki proszku d/p
✔ ksylitol @purerein
✔ owoce: maliny, borówki
✔ 200g jogurtu naturalnego
✔ 2 łyżki mąki kukurydzianej, 3 mąki ryżowej @purerein
✔ 2 łyżeczki proszku d/p
✔ ksylitol @purerein
✔ owoce: maliny, borówki
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy pozostałe składniki.
Wylewamy masę do formy (dno dł. 18cm, szer.8cm)
Układamy na wierzchu owoce
i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni około 30-35 min.
SMACZNEGO!!!
0 komentarze